duminică, 30 martie 2014

Bacalhau a Bras (Cod cu ceapa, cartofi si ou)

Ma pregatesc sa inchei luna martie cu ceva foarte bun, o reteta pe care nu o fac prea des, ci doar atunci cand am chef de o combinatie de arome putin mai altfel.

Am gasit aceasta reteta cu totul intamplator, iar povestea ei suna cam asa: originile si le are intr-un cartier vechi al Lisabonei, fiind inventata de catre un hangiu pe nume Bras. In prezent se numara printre cele mai apreciate "comfort food" din Lisabona.

Conform indicatiilor gasite pe diverse site-uri, maslinele fac si ele parte dintre ingrediente. Eu nu am pus de data asta.


Ai nevoie de:
  • 500 - 600 g. file de cod (congelat sau proaspat)
  • 5 cartofi albi medii
  • 2 cepe medii
  • 2 oua mari
  • sare

Cum se face:

- punem pestele la fiert in apa cu sare pentru 15 - 20 min

 - decojim cartofii si ii taiem in felii extrem de subtiri, apoi ii prajim in foarte putin ulei

 
- ceapa o tocam marunt si o calim putin intr-o tigaie separata

- peste scurs bine de apa si maruntit (cu furculita) il adaugam peste ceapa



- intre timp batem cele 2 oua cu un praf de sare

- apoi adaugam cartofii prajiti si ouale peste peste

- lasam totul la prajit inca putin (cateva minute) amestecand continuu

POFTA BUNA!

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu